Curatoren

Lize Rubens

De Limburgse Lize Rubens (°1991, Bocholt) behaalde in 2012 een master in de fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel maar woont en werkt al enkele jaren in Kortrijk. Ze is actief als fotografe en deelt daarnaast haar passie in het volwassenenonderwijs. In haar oeuvre tast ze de grenzen van zichtbaarheid en realiteit af, vertrekkende vanuit persoonlijke ideeën, ervaringen en emoties. Ze stelt de hedendaagse massamedia cultuur en een dagelijkse druk die ons tracht te overtuigen om een bepaalde perfectie na te streven in vraag.  
 

Beschrijving van de afbeelding

Dieter Van Caneghem

 Dieter Van Caneghem (°1990, Beveren) werkt en woont in Kortrijk. Hij behaalde in 2013 een master in de fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas te Brussel. Sindsdien werkt hij als fotograaf en doceert hij fotografie aan CVO scala te Kortrijk. Hij is een fotograaf wiens belangrijkste interesse het geconstrueerde landschap is, met een fascinatie voor ruimtes die in aanbouw zijn en de desintegratie die optreedt wanneer ruimtes bewoond of verlaten zijn. Sommige van de foto’s zijn bedoeld om alleen te worden gepresenteerd, andere maken deel uit van een geconstrueerd beeld of reeks, maar ze brengen allemaal iets monumentaal.

Beschrijving van de afbeelding

Lieven Lefere  

Lieven Lefere (°1978, Roeselare, BE) woont en werkt in Gent en Balegem. Hij behaalde een master in de fotografie aan het KASK en een postgraduaat als conservator hedendaagse kunst. Hij is actief als kunstenaar en curator en is als docent Fotokunst verbonden aan de Academie van Brugge en Kortrijk.