Over

Van 13 maart tot 25 april 2021 organiseert de stad Kortrijk het fotofestival Track & Trace. Bezoekers worden zes weken lang ondergedompeld in fotografie en verhalen. In vier parallelle expo’s wordt het werk van Belgische en internationale fotografen getoond. Deze focus op fotografie komt er niet zomaar. Meer fotografie in de stad is immers een van de doelstellingen uit de beleidsnota Cultuur van de stad Kortrijk.   

Lokale fotografen waren bovendien al langer vragende partij voor een kans om hun werk in de openbare ruimte te presenteren. In een groots opgezet voortraject werden zij klaargestoomd om dat tijdens het festival te doen. Tachtig fotografen gingen vol goesting aan de slag in vierentwintig projecten.   

 Maar de blik van de stad gaat nog breder. Kortrijk is lid van het UNESCO Creative Cities Network en is officieel benoemd tot kind- en jongerenvriendelijke stad. Het is haar ambitie om een stad van verbinding te zijn, onder meer door festivals in de publieke ruimte te organiseren. Kortrijk heeft zich ook kandidaat gesteld om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. In de aanloop daarnaar gaat er veel aandacht naar kunst in de openbare ruimte en naar fotografie in de stad.

Creativiteit is dé hefboom voor een duurzame ontwikkeling van Kortrijk en de regio. De bedoeling is om transversaal te werken, te verbinden, te onderzoeken en te creëren, samen met lokaal talent.