Anaïs López

©Anaïs López ©Anaïs López

(NL, °1981)

> The Migrant

Anaïs López (NL, °1981) is beeldend kunstenares. Ze studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en behaalde daarna een master in documentaire fotografie aan de kunstacademie St. Joost in Breda.  Ze werkt aan langdurige maatschappelijk geëngageerde projecten en combineert foto’s met bewegend beeld en storytelling. Anaïs López woont en werkt in Amsterdam.

In deze expo toont López het werk ‘The Migrant’. Het is het opmerkelijke levensverhaal van Myna, in de vorm van een foto-vertelboek en een korte film. Anaïs ontmoet Myna voor het eerst in Singapore, maar Myna is afkomstig uit een mooi natuurgebied. Hij is een prachtig vogeltje, maar krijst gigantisch. Wat ooit een privilege was om te hebben, is nu een klopjacht door de straten geworden. Het vogeltje is een metafoor voor de relatie tussen mens en dier, de snelle verstedelijking en de positie van ongewenste vreemdelingen. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route