Dries Depoorter

©Dries Depoorter ©Dries Depoorter

(BE, °1991)

> The Lookout

Dries Depoorter (BE, °1991) behaalde een bachelor mediakunst aan KASK & Conservatorium in Gent. Sindsdien werkt hij als mediakunstenaar. Hij reflecteert over privacy, surveillance, sociale media en artificiële intelligentie. Depoorter heeft verscheidene tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland en wordt vaak uitgenodigd als spreker over deze thema’s.

Voor Track & Trace maakt hij een nieuwe installatie in de vorm van een controlekamer. The Lookout is een interactieve installatie waarin live-camerabeelden van onbeveiligde camera’s te zien zijn. Diverse Belgische fotografen bedienen de gamecontrollers van de controlekamer, waarmee ze de camera’s vanop afstand kunnen besturen. Op die manier tasten ze de grenzen van de privacy af. De deelnemende fotografen zijn Max Pinckers, Nele Van Canneyt, Aurore Dal Mas, Sybren Vanoverberghe en Bieke Depoorter, de zus van Dries. 

 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route