Esther Hovers

©Esther Hovers ©Esther Hovers

(NL, °1991)

> Structures 

Esther Hovers (NL, °1991) voltooide haar studies fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk gaat over de menselijke drang naar controle. Ze vertaalt onzichtbare, technische en theoretische onderwerpen in esthetische visualisaties. 

‘Wat is een visum?’ Dat is de vraag die Esther Hovers aan verschillende jongeren stelt tijdens een debat over mensenrechten. Vrijwel niemand kan de vraag beantwoorden. Dit gegeven inspireert Hovers om een reeks te maken met de ‘Erasmus-generatie’ als thema. Haar foto’s van de Europese hoofdstad Brussel maken de kijkers bewust van een vrijheid die hen de mogelijkheid biedt te gaan en te staan waar ze willen. Door de coronapandemie zijn we ons heel bewust geworden van die vrijheid, en vooral de inperkingen ervan: een avondklok, grenzen die sluiten, quarantaines, beperking in omgang… De bewegingsvrijheid die Hovers in haar werk suggereert, is actueler dan ooit. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route