Hasan Elahi

©Hasan Elahi ©Hasan Elahi

(BD, °1972)

> Tracking Transience

Hasan M. Elahi (BD, °1972) is een Amerikaanse mediakunstenaar die onderzoek doet naar bewaking, burgerschap, migratie, vervoer en de uitdagingen van grenzen. Daarnaast is hij professor en directeur van de kunstschool van George Mason University in Fairfax, Virginia.

Wanneer de FBI in 2002 Elahi per vergissing verdenkt van terrorisme, beslist hij hen een handje te helpen en zichzelf te schaduwen. Elahi begint het werk ‘Tracking Transience’. Daarin laat hij zichzelf aan de hand van een trackingsysteem volgen in zijn dagelijkse doen en laten. Hij fotografeert alles wat hij doet. Deze overvloed aan informatie maakt hij publiek op zijn website.

Dit gigantische archief aan data is de bron waaruit Elahi put om een nieuwe compositie te maken op maat van deze tentoonstelling. De grote muurprint bevat een knipoog naar de omgeving, de Leie als ‘Golden River’ en de architectuur van de Kroonzaal van het museum Texture. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route