Interactief

Beschrijving van de afbeelding

Instawalls

Smile Safari en straatartiesten, geselecteerd via een Projectoproep van JC Tranzit, creëren Instagramwaardige walls op blinde muren langs het parcours, geïnspireerd door hedendaagse fotografie. 

Beschrijving van de afbeelding

VR PROJECT

Je kijkt 360 graden rond en ziet een collage van historische foto’s uit de beeldbank die wonderwel in het huidige beeld passen. Erfgoed krijgt op die manier een extra visueel effect. 

Ontdek alle VR installaties op ons parcours

 

Stefaan Achtergael

Audioparcours met Wannes Cappelle

De West-Vlaamse artiest loodst je langs het fotoparcours met ontroerende of grappige verhalen en anekdotes. Zijn aangename stem fluistert je de weg in deze audiogids. 

Beluister hier alle verhalen.

Tip: neem zeker oortjes of een hoofdtelefoon mee om optimaal van de verhalen te kunnen genieten!

Beschrijving van de afbeelding

Camera Obscura

In de Broeltoren Noord in Kortrijk realiseren we een van de oudste vormen van fotografie, onder leiding van de fotografen Danny Veys en Lieven Lefere. Een camera obscura is een donkere, afgesloten ruimte waarin licht door een kleine opening in het raam binnenvalt en op de wand geprojecteerd wordt. Vanuit de Broeltoren is al een groepsportret gemaakt met de lokale fotografen, dat we ter plekke presenteren. Op de eerste verdieping worden de bezoekers ondergedompeld in de projectie, die de bijzondere structuur van de toren benadrukt, en bezoeken ze deze bijzondere en primitieve camera.