Budalys

Beschrijving van de afbeelding

Budalys, deel van Zorggroep H. Hart, staat in voor ouderenzorg en is gevestigd in hartje Kortrijk, langs de rustgevende Leieboorden. De uitgesproken architectuur brengt mensen samen.

Vijf fotografen gaan aan de slag met eigenwijze kenmerken van deze architectuur. Sabine Deknudt fotografeert op een wonderlijke manier de stadse leegheid rond het Budalys-gebouw. Koen Dewaele legt de focus op de connectie tussen het interieur en het stedelijke nachtlandschap. Katelijn Dewaele toont de boeiende details van de architectuur in contrast met het omliggende  groen.

Marleen Olievier maakt een tableau van reflecties, doorzichten, buiten en binnen. Filip Vancoillie richt zijn camera op een eigenwijze manier op het exterieur van Budalys.

Jacky Bostoen en Sofie Steenhoudt gaan in dialoog met bewoners. Sofie realiseert een droom en neemt een bejaarde bewoner mee op pad. Jacky stelt op een poëtische manier vast hoe ouder worden vaak gepaard gaat met vereenzaming.

Sarah Baert, Martine Rys en Annick Herman leren diverse mensen kennen die gehuisvest zijn in Budalys en maken portretfoto’s van hen.

Copyright: Annick Herman